NEVIDITELNÝ ŘEDITEL MĚKS – VIDITELNÝ NOVINÁŘ A FUNKCIONÁŘ

09.10.2010 22:45

Kulturní  program a nabídka MěKS se tento rok viditelně zlepšila, a to jak kvalitativně, tak i organizačně. Především programy Hudební léto a Vimperský kašpárek se letos určitě povedly.

Za to patří můj velký dík zaměstnancům MěKS, ale rozhodně ne řediteli MěKS                       J. Pulkrábkovi. Na výše uvedeném nemá (dle mého názoru) ani trochu podílu.

MěKS dnes táhne, rozvíjí a zviditelňuje především programový vedoucí Petr Moravec a účetní Marcela Becková. Stávající ředitel se bez vlastního přičinění v klidu veze a využívá kreativity P. Moravce a zkušeností M. Beckové. Toto dokládají i články zveřejněné                J. Pulkrábkem v Prachatickém deníku (v článku 10.7. a 1.8. dvakrát uvedl špatně jméno            I. Bittové a jejího syna). Drtivou většinu obsahu jeho článků týkajících se MěKS pro Prachatický deník tvoří přímá řeč a názory zaměstnanců MěKS. Fota k článkům týkajících se Hudebního léta dle titulku fotil J. Pulkrábek. Byl jsem na většině akcí (I. Bittová, Maradona Jazz, Trio Rhythm Fantasy, The Plastic People Of The Universe), ale J. Pulkrábka jsem ani na jedné z akcí neviděl. Fotografie buď pořizoval někdo jiný (a pak se jedná o podvod) nebo je J. Pulkrábek neviditelný.

Bere J. Pulkrábek za svoji publikační činnost v Prachatickém deníku honoráře? Dělí se o honoráře s autory fotografií (které vydává za své) a zaměstnanci MěKS, kteří mu svými názory a přehledem pomohli články obsahově vytvořit? Nebo by měl honorář náležet MěKS?

J. Pulkrábek se věnuje spíše jiným aktivitám než práci pro MěKS. Je „novinářem“ - od 1.1. 2008 bylo v Prachatickém deníku zveřejněno cca 90 jeho článků, je funkcionářem – místonáčelník  JUNÁKA pod přezdívkou Ran a místostarosta Horní Vltavice. J. Pulkrábek pracuje v MěKS asi 10 let. Valnou část toho období se podílel na programu, který léta nestál za mnoho. Ani svým vystupováním a prezentací nedokazuje, že je na pravém místě.

Zastupitelé, rada města a především předseda kulturní komise by měli více sledovat dění v MěKS. Osobně vidím nového schopného ředitele v programovém vedoucím P. Moravcovi. Byla by  škoda nevyužít jeho schopností, kreativity a obrovského kulturního přehledu pro další rozvoj kultury ve Vimperku. Je čas na změnu!  

 

 

Radek Lehečka 2008

 

Kontakt

Vimperske Noviny

vimperskenoviny@seznam.cz

Vimperk
385 01

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode