STÍŽNOST

09.10.2010 22:52

Krajský úřad Jihočeského kraje

U zimního stadionu 1952/2

370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

 

 

 

STÍŽNOST

 

Tímto podávám stížnost na starostu města Vimperk P. Dvořáka a člena rady města L. Drenčeniho. Bez zjevného důvodu zcenzurovali (zakázali otisknout) 3 články do Vimperských novin, které jsou městem vydávány a financovány. Ve článcích jsem reagoval na situaci v Městském kulturním středisku Vimperk.

Poměry v MěKS Vimperk a chování ředitele J. Pulkrábka, popisuji ve svém prvním článku   „Neviditelný ředitel MěKS – viditelný novinář a funkcionář“ (viz příloha) otištěno v září 2008. Na tento článek nikdo 5 měsíců nereagoval, napsal jsem tedy další článek „Hoši z města“    (viz. příloha), do VN zaslán 9.1. 2009. Bylo mi sděleno, že starosta P. Dvořák a  L. Drenčeni rozhodli, že článek nebude otištěn. Reagoval jsem dalšími dvěma články „Cenzura“ a „Výzva zastupitelstvu“(viz příloha), které rovněž nebyly otištěny.

Vzhledem k tomu, že se ředitel MěKS J. Pulkrábek opakovaně dopouští podvodů tím, že cizí fotografie vydává za své v regionálním deníku Listy Prachaticka, žádám Váš úřad, jako nadřízený orgán města Vimperk o prošetření celé situace v MěKS. Dále o prošetření bezdůvodného cenzurování článků ve Vimperských novinách s ohledem na to, že jsou financovány z rozpočtu města. I s ohledem na to že J. Pulkrábek je celorepublikovým místonáčelníkem Skauta (přezdívka Run) a dlouhodobě svým chováním, na místě ředitele, negativně ovlivňuje mládež. Jen připomínám, že na své místo byl dosazen a neprošel řádným výběrovým řízením.

Prošetřete prosím výše uvedené skutečnosti.

 

Děkuji

 

Radek Lehečka, Špidrova 60, 385 01 VIMPERK, 

 

Přílohy: „Neviditelný ředitel MěKS – viditelný novinář a funkcionář“, „Hoši z města“, „Cenzura“ a „Výzva zastupitelstvu“

 

Kontakt

Vimperske Noviny

vimperskenoviny@seznam.cz

Vimperk
385 01

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode