Vážení občané města Vimperku.

10.10.2010 18:53

V předešlém článku se můžete seznámit s textem, kterým jsem se pokusil přispět do posledního ( 10/2010 ) vydání Vimperských novin /dále VN/. Jeho otištění bylo odmítnuto. Dle sdělení paní  Renaty Leškové z Odboru školství, kultury a CR MěÚ Vimperk ze dne 23.9.2010 se tak stalo na základě rozhodnutí šéfredaktora Vimperských novin pana Luboše Drenčeniho z toho důvodu, že článek ve svém textu obsahuje některé nepravdivé údaje. Obratem jsem požádal o sdělení, které údaje jsou nepravdivé, abych na to mohl upozornit provozovatele oficiálních veřejně přístupných rejstříků, ze kterých jsem informace převážně čerpal. Jedinou neověřenou informací je údaj o počtu platících návštěvníků posledního Plesu města letos v únoru, který jsem získal při mém posledním rozhovoru s panem starostou dne 15.9.2010. Ani po urgenci jsem do 10.10.2010 požadovanou informaci neobdržel.

Článek uvedený na druhé straně není zdaleka první ani nejdůležitější z těch, které mi ve VN odmítli uveřejnit. V lednu tohoto roku jsem nabídl k uveřejnění článek mapující kapacity vybraných významnějších sálů ve Vimperku a okolí včetně měst Prachatice a Strakonice. U každého z údajů byl uveřejněn i zdroj a konkrétní úřední dokument, ze kterého byl údaj čerpán. Účelem bylo pomoci mnoha občanům, občanským sdružením, firmám ale i orgánům státní správy i samosprávy zorientovat se v dané oblasti tak, aby své akce mohli konat v prostorách splňujících veškeré technické i hygienické normy a kapacitně vyhovujících a vyhnout se tak  značným nepříjemnostem, neboť nedodržováním daných předpisů pořadatelé ohrožují zdraví a bezpečnost návštěvníků těchto akcí. Otištění článku bylo redakční radou VN odmítnuto i s odvoláním na názor pana starosty, jím osobně později potvrzený, že uvedené informace byly shromážděny s určitým úmyslem a že lidi ve Vimperku rozdělují, místo aby je spojovaly.

 

Zřejmě tím bylo míněno to, že v některých případech, zvláště pak u hotelu Zlatá hvězda, holá fakta byla v příkrém rozporu s údaji v masivní klamavé reklamě tehdy dokonce šířené i pomocí oficiálních webových stránek Města Vimperk. 

Plné znění uvedeného článku včetně průvodního dopisu bude v brzké době vhodným způsobem též zveřejněno.

 

    Ing. Milan Straka

     jednatel společnosti

     Coating CZ, s.r.o.   

 

Kontakt

Vimperske Noviny

vimperskenoviny@seznam.cz

Vimperk
385 01

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode